Hinnang

Tallinna Tehnikaülikool ja korp! Vironia andsid vajalikud teadmised, oskused ja seltskondliku lihvi insenerina töötamiseks. Praktika on tõestatud, et Tallinna Tehnikaülikooli, resp. TPI Teise maailmasõja eelse õppekava järgi lõpetanud on võimekad insenerid. Ülikooli professorid andsid üliõpilastele sügavate teoreetiliste ja praktiliste teadmiste kõrval ka oskuse iseseisvaks tööks tehniliste ja mõnevõrra ka majanduslike küsimuste lahendamisel. Lai silmaring võimaldas neil hõlpsasti orienteeruda nii idas kui ka läänes.

Kui võrrelda ülikoolis omandatud tehnikaalaseid põhiteadmisi nendega, mis kehtisid minu pensionile jäämisel, siis võin öelda, et kõik on jäänud paika, küll on aga toimunud paljude nähtuste avardumine ja selle tulemusel tehniline progress. Eriti kardinaalsed muutused on siiski toimunud materjalide, aatomi sisemise energia, kosmose uurimise, bioloogia, tahkisefüüsika ja informatsiooni valdkonnis. Nendel aladel oli mõnel perioodil tõesti nii kiire areng, et mõne aasta järel oli vaja inseneridele täiendõpet korraldada.

Üliõpilaskorporatsioonides ja seltsides omandatud väärika käitumise, kõne- ja suhtlemisoskusel on oluline koht haritlase edukas töös.